Jennie Hägg

27-årig tjej som jobbar som sjuksköterska på en kirurgavdelning på CSK. Bor med Calle i vårt hus i Vinnö och har en 2-årig borderterrier vid namn Balder. Tycker om att shoppa, titta på serier, äta god mat, inredning, träffa vänner & familj och träning. Blev den 11/8 mamma till en liten Cleo som med ett planerat kejsarsnitt kom till världen i vecka 33+5.

160815

Allmänt Permalink0

Idag blev jag utskriven från perinatalavdelning 44 i Lund. Skönt att klippa patientbandet och svida om till egna kläder 😊👍. Fick träffa underläkaren Florencia som assisterade Dag vid snittet och hon skrev ut mej med uppföljning av min vanliga Dr P-A som jag ska till på torsdag för ultraljud av hjärtat. Så förhoppningsvis ser det med bra ut sen kan det glesas ut med kontroller och jag kan fokusera på att läka snittet 😊. 


Cleo blev utskriven från neo i Lund och vi fick åka KMC-transport (Kanguroo Mother Care) till CSK. Detta är tydligen ganska nytt och det gick till såhär:
En ambulans kom från CSK till Lund med "vanlig" personal. Med sej hade de också en sköterska från neo. Cleo fick för första gången på sej kläder som de hade med sej, hon drunknade i den lilla dräkten i storlek 40 men det var rätt sött 😍. Sen fick hon på sej en dräkt med kardborreband och jag fick lägga mej på ambulansbåren och bli fastspänd med diverse remmar. Sen spände de fast henne på mitt bröst och vi lastades in i ambulansen. Vi valde också att vara med i en studie som innebar övervakning av blodtryck och lite så, så nu kollar de alla kontroller x8 i 2 dygn för att se  hur hon reagerade på transporten. Det andra alternativet hade varit att åka i kuvös i ambulansen och då hade varken jag eller Calle kunnat åka med utan sköterskan från neo hade varit den enda hon haft hos sej. Eftersom hon inte behövt kuvös alls kändes detta som ett jättebra sätt 👍. Detta var väldigt mysigt och hon sov i stort sett hela färden. När vi svängde av motorvägen vid Maxi blev det lite sura miner men då hade det också varit dags för mat i en halvtimme så det var förståeligt ☺️. 

Nu är vi här och har fått ett jättefint familjerum som vi bor alla 3 i. Vi sköter oss i princip själva, personalen kommer in och fyller i listan med övervakning då och då, det är dock mest för studiens skull för hon är väldigt stabil och behöver bara ha saturation och pulsövervakning annars. Vi matar självständigt och har ett pentry att fixa mat och sånt i när vi vill det 😊. Vikten var idag 1635g och det är fortfarande bra 😊. 

Ikväll hade vi besök från moster A-B och mamma. Fick en fin present och nu har Cleo ytterligare ett djur i sängen 😍.

Vill skriva ett stort TACK till neonatal i Lund, det var skönt men också tufft att åka därifrån idag. De har tagit så väl hand om oss alla, personalen var helt fantastisk och man kände sej trygg med varenda en och lärde sej jättemycket. Fem dagar gick fort men man kände ändå att man varit där lång tid ❤️❤️❤️.

Till top