Jennie Hägg

27-årig tjej som jobbar som sjuksköterska på en kirurgavdelning på CSK. Bor med Calle i vårt hus i Vinnö och har en 2-årig borderterrier vid namn Balder. Tycker om att shoppa, titta på serier, äta god mat, inredning, träffa vänner & familj och träning. Blev den 11/8 mamma till en liten Cleo som med ett planerat kejsarsnitt kom till världen i vecka 33+5.

170813

Allmänt Permalink0

Söndag och Cleos tredje dag... Hon mår fortfarande som en prinsessa vilket är så himla skönt 🙏🏼. Vikten idag var 1715g men inga konstigheter med lite viktminskning i början som det oftast är 😊. PKU-testet gick också bra, bilirubinet låg inom referensvärdena och det kan hända att hon blir gul några dagar framåt men i nuläget behövs ingen ljusbehandling 😊.


Annars har vi kört på med sondmat var 3:e timme och nu ger vi 20ml åt gången så det är snabb upptrappning men den fungerar också bra 😊. Jag däremot drog nästan ut sonden på henne för den fastnade i en av övervakningssladdarna men som tur var gick den att putta ner igen 😅. Amningen går på rätt håll, hon har lyckats ett par gånger och jag försöker köra det parallellt med sondmaten för att hon ska knäcka koden 😊.

I övrigt har Calle fått sova några timmar under dagen eftersom han tar nattskiftet även inatt, vill han sova får han men vi vill helst försöka göra så mycket som möjligt själva nu när vi får möjlighet till det 😊.

Baby bluesen var också något som denna dag innehöll, den kunde man ju gärna varit utan men vad gör man ☺️. Allt kändes jättebra hela dagen fram till mormor A-C kom på besök och mitt smärtstillande dröjde lite för länge. Men det är väl en del av detta så vi får se hur länge den håller i sej 💦☺️😪. 

Besöket av mamma var trots det väldigt trevligt och det gör så himla mycket att man får ta in enstaka anhöriga som hälsar på 😊. Cleo fick en liten kanin som hon legat och tittat på ikväll 🐰.

Till top